Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA/MA Dan Kunci Jawabannya

Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA/MA Dan Kunci Jawabannya

Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA/MA Dan Kunci Jawabannya – Berjumpa kembali dengan saya tentunya hanya di situs blog paling top. Disini seperti biasanya saya akan membagikan informasi-informasi penting dan menarik kepada anda tentunya dengan percuma (gratis).

Masih membahas mengenai soal-soal Ujian Tengah Semester (UTS), dimana UTS sendiri mengujikan seluruh mata pelajaran yang ada.

Maka setelah kemarin saya telah membagikan soal UTS SMA/MA kelas 10 untuk mata pelajaran bahasa indonesia, maka hari ini saya akan membagikan contoh soal UTS kelas 10 SMA/MA untuk mata pelajaran bahasa inggris.

Baiklah, untuk anda yang sudah tidak sabar ingin segera mempelajari soal-soalnya, maka silahkan baca dan pahami soal berikut ini:

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada Pengawas/Guru

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

I. Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!

This text is for questions no. 1-7
 My name is Hani. Layla and I live next to each other. …(1) often go shopping together. Layla is …(2) best friend. On Sunday, …(3) came to visit me and saw a new car outside. “Does that car be long to you?”, she asked. “Where is …(4) old car?” No, it’s not …(5)”, I said” …(6)” belongs to david and Fatima in next door. It’s …(7) car.

1. a. She
    b. We
    c. They
    d. It
    e. He
Answer: b
Pembahasan: menggantikan ‘Layla and I’ dalam kalimat sebelumnya

2. a. her
    b. his
    c. our
    d. my
    e. its
Answer: d
Pembahasan: Menunjukan kata kepunyaan

3. a. he
    b. they
    c. we
    d. she
    e. he
Answer: d
Pembahasan: menggantikan ‘Layla’ dalam kalimat sebelumnya

4. a. your
    b. you
    c. it
    d. his
    e. our
Answer: a
Pembahasan: menunjukan kata kepunyaan

5. a. his
    b. mine
    c. hers
    d. ours
    e. its
Answer: b
Pembahasan: menunjukkan kata kepunyaan

6. a. its
    b. it
    c. his
    d. they
    e. she
Answer: b
Pembahasan: menggantikan kata ‘car’ yang dimaksud dalam teks.

7. a. theirs
    b. his
    c. their
    d. her
    e. my
Answer: c
Pembahasan: menunjukkan kata kepunyaan

This text is for questions no. 8-10
 Helen visits Naiya in Brazil. Naiya tells Helen about the famous Samba Festival which occurs once in a year. Helen is so happy to hear that. She wants to learn how to dance Samba. They both travel around before they see the festival. They visit some places which introduce the culture of Brazil. Helen buys feijoada, a traditional dish in Brazil, and she loves it so much. Naiya then takes Helen to see the festival at night. Helen is so happy and say thanks to her best friend for the unforgettable memories.

 8. Who is Naiya?
    a. Helen’s youngers sister.
    b. Helen’s best friend.
    c. Helen’s pen pal.
    d. Helen’s acquaintance.
    e. Helen’s older sister.
Answer: b
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat terakhir

9. What festival does Helen visit in Brazil?
    a. Tango
    b. Macau
    c. Samba
    d. Night
    e. Salsa
Answer: c
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat kedua

10. What is the name of the traditional dish that Helen bought?
    a. Feijoara
    b. Feijoada
    c. Feijonada
    d. Ferijoada
    e. Freijoada
Answer: b
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat ketujuh

11. Yuri … to Bali with her sister.
    a. go
    b. gone
    c. goes
    d. goer
    e. goers
Answer: c

12. Kevin …roses for his grandmother who … in Jakarta.
    a. buys, live
    b. buy, lives
    c. buys, lives
    d. buy, live
    e. bring, lives
Answer: c
Pembahasan: verb untuk subjek orang ketiga tunggal ditambah es/s

This text is for questions no. 13-15

The Great Wall of China

  The Great Wall, or Chang Cheng in Chinese, is massive. It begins in the east at the Yellow Sea, travels near China’s capital, Beijing, and continues to west through numerous provinces. It winds like a snake through China’s varied terrain for thousands of miles. Smaller walls extend from the main wall.
 According to conservative  estimates, the Great Wall’s length is approximately 2,400 miles. Its thickness rangers from 15-30 feet wide, and it reaches in height to about 25 feet. The Great Wall has been considered as one of the world’s wonders. The Great Wall is undeniably one of humankind’s most prominent and enduring architectural feats. It is a testament to people’s ability to plan, organize, create and work diligently together. The wall is a monument to the Chinese civilizations, one that came at great costs and through countless sacrifices.

13. Where is the Great Wall located?
    a. China
    b. Hong Kong
    c. Taiwan
    d. Macau
    e. Mongolia
Answer: a
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat pertama

14. How Thick is the Great Wall?
    a. 15-25 feet wide
    b. 10-25 feet wide
    c. 15-30 feet wide
    d. 15-35 feet wide
    e. 15-20 feet wide
Answer: c
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat keenam

15. Where does the Great Wall begin?
    a. in the south at the yellow Sea
    b. in the north at the Red Sea
    c. in the south-east at the Yellow Sea
    d. in the north west at the Yellow Sea
    e. in the east at the Yellow Sea
Answer: e
Pembahasan: disebutkan dalam teks kalimat kedua

II. Arrange the words below into good order!

1. Big – London – located – is – Ben – in
Answer: Big ben is located in London.

2. Dewi – the – her – friends – Egypt – to – Pyramid – go – and – to – see
Answer: Dewi and her friends go to Egypt to see the pyramid.

3. He – roses – his – buys – mother – for
Answer: He buys roses for his mother.

4. My – hates – mother – dirty – my – socks
Answer: My mother hates my dirty socks

5. Italy – to – wants – go – she – to
Answer: She wants to go Italy.

III. Write a descriptive text about your favorite tourism object in your city!

Safari Park is a quite unique zoo. it lies about 90 kilometers from Jakarta. It is located in Cisarua, Bogor, West Java. In Safari Park, the visitors are not allowed to get off their cars or buses.

The animals are grouped in certain blocks. The first block is for wild animals like tigers and lions. The second block is for big animals like elephants, hippopotamus, rhinoceros, zebras, and giraffes. The next block is for primates like orangutans and gorillas. In the last block, we can see bears and ostriches. The other blocks are conventional zoos because some of the animals are in cages like white tigers, monkeys, birds, and crocodiles.

Penutup

Bagaimana sobat, apakah anda berhasil mengerjakan soal bahasa inggris diatas dengan jawaban yang benar? semoga saja, soal-soal diatas dapat membantu anda dalam belajar mempersiapkan UTS ya.
Mungkin anda merasa bahwa soal UTS diatas terlalu sedikit ya. Saya sebagai penulis juga ingin mengucapkan maaf untuk hal tersebut, namun semoga saja dengan soal yang sedikit ini anda dapat mengambil manfaatnya ya. Terimakasih.

Leave a Reply